2013.07.29.

Fazekas korongozás Ihászon, a Falunapon

A fotók a:www.marcalto.hu oldalról vannak, a rendezvény teljes fotógalériája ott található!

2013. július 29-én nagyon jó hangulatú rendezvényen vettem részt Ihászon. A falu apraját-nagyját olyan progamok várták, amiken minden korosztály aktívan szórakozhatott. Ugrálóvár, ügyességi játékok, kézműves játszóház, stb. Minden volt hagyományosan, amivel eddig az összes falunapon találkoztam.

Ezen "standard" tevékenységeken kívül viszont ott voltam én is a fazekas korongommal.

Bizonyára ez a különleges, ritka lehetőség tette annyira népszerűvé a fazekas korongozást, hogy a falu honlapján is megemlítik:

"Ebben az évben a korongozás volt a legkedveltebb tevékenység."

Igen, itt is a fazekas korongozás volt a legnépszerűbb, mint mindenhol máshol is, ahol ott vagyok. Ezen nem csodálkozom, mert ha én imádok valamit, akkor miért is lepődnék meg azon, hogy az másnak is tetszik! Bárhol vagyok korongozni, nálam mindig sorban állnak az emberek, gyerekek és felnőttek egyaránt. Legyen ez 3, vagy akár 10 órás program. (Egy bank családi napi céges rendezvénye tartott 10 óra!!! hosszan, ahol nekem is 10 órán keresztül kellett helytállnom, folyamatosan, étlen-szomjan, mert csak jöttek, jöttek a korongozni vágyók egymás után, nem volt megállás! Huh, jó rá visszagondolni!)

Mindegyik alkalomra szívesen emlékezem vissza. A segítségemmel mindenki készített egy korongozott agyagedényt, amit aztán hazavihetett, megszárított és ha ránéz, akkor eszébe jut, hogy milyen ügyes volt, amikor ezt csinálta.

Remélem sok helyre eljutok még a meghívások alapján és akkor még több boldog ember lesz a világon!

Molnár Zsolt   - fazekas, építész, rajztanár, karate edző, apa és férj     www.apdc.hu

A programjaimra, tanfolyamaimra, edzéseimre szeretettel várok minden érdeklődőt!

www.korongozas.hu